Παρουσίαση

     Τα τελευταία χρόνια, η κατηγορία των οχημάτων ελευθέρου χρόνου (SUV), σημειώνει αξιοπρόσεκτη άνοδο, με τα κυριότερα χαρακτηριστικά που αναζητούνται από τους πελάτες σε αυτά τα οχήματα να είναι:

  • Η υψηλή θέση οδήγησης.
  • Η επιβλητική παρουσία στον δρόμο.
  • Οι άνετοι χώροι σε συνδυασμό με την τετρακίνηση και την ικανότητα κίνησης εκτός δρόμου.

    Ενώ αυτά τα αυτοκίνητα ονομάζονται οχήματα ελευθέρου χρόνου (Sport Utility Vehicles), περιέργως δεν διαθέτουν sport χαρακτηριστικά, κυρίως λόγω του εκτός δρόμου προσανατολισμού και χαρακτήρα τους.
    Η Mazda έρχεται τώρα να «ταράξει τα νερά» αυτής της κατηγορίας με την παρουσίαση του Mazda CX-7.

Νέα Ιδέα

     Κάπως έτσι ο Shunsuke Kawasaki, υπεύθυνος για το πρόγραμμα του Mazda CX-7, περιέγραψε πως ακριβώς εμπνεύστηκε την ιδέα για το CX-7:

    “Ονομάσαμε την γενικότερη προϊοντική ιδέα σαν "Metropolitan Hawk" (Το γεράκι της πόλης). Μπορείτε ίσως να φανταστείτε μια αστική περιοχή με πολλά κτίρια, όπου ένα γεράκι πραγματοποιεί μια βουτιά προς το θήραμα με τα φτερά του μαζεμένα σε στάση επίθεσης. Θεωρήσαμε αυτήν την εικόνα της ταχύτητας του γερακιού μέσα στην πόλη, σαν σήμα κατατεθέν της εξέλιξης του νέου μοντέλου.

     Το CX-7 παραμένει πιστό στην παραπάνω εικόνα με την sport αλλά και εκλεπτυσμένη σχεδίαση και την εξαιρετικά δυναμική του απόδοση η οποία το ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές του. Το CX-7 αναμιγνύει με επιδεξιότητα την οδική συμπεριφορά ενός sport αυτοκινήτου με την πρακτικότητα ενός SUV. Το CX-7 είναι ένα όχημα το οποίο συνδυάζει τις εξαιρετικές επιδόσεις και την εντυπωσιακή σχεδίαση όπως ποτέ άλλοτε, με αυτήν την «παρέκκλιση» από τα συνηθισμένα χαρακτηριστικά των SUV να είναι ελκυστική στην εμφάνιση, διασκεδαστική στην οδήγηση, και ευχάριστη στην καθημερινή χρήση. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό το μοντέλο της Mazda, αντιπροσωπεύει απόλυτα την γενικότερη φιλοσοφία του Zoom-Zoom.“